Viduramžių kovos Malborko pilyje

 2015-05-04 - 1
Savaitgalį Lenkijoje vyko viduramžių kovos. Šarvuoti vyrai ir moterys kovėsi prie Malbork pilies. Buvo ir 1 prieš 1, ir 16 prieš 16. Kuo daugiau dalyvių, tuo įdomiau ir aiškiau.
Kai kurios komandos iškart susigrupuoja ir turi taikinį, pvz. trise puola stipriausiai atrodantį. Kiti tik prasidėjus žaidimui bėga ir puola jei ne kartu, tai po vieną. Nors sako, kad tuos šalmus sunku nuimti, vis tiek buvo keletas jau be jų. Keletas šalių turėjo tokius labiau išsiskiriančius narius, kurie atrodė kietesni. Pavyzdžiui, japonai turėjo tokį storuliuką, kurį manėm bus sunku nuversti. Klydom. Pasirodo, jį tik vos ne biški stumteli ir jis griūna. O žaidėjas palietęs žemę – iškrenta iš kovos ir turi likti sėdėti ar gulėti vietoje kol išgirs žaidimo pabaigos ženklą. Kai kurie kovotojai tais gulinčiais lyg tyčia ar netyčia naudodavosi. Stumdamas priešininką atbulą link gulinčių lengviau galėdavo laimėti. Kovotojas tiesiog užkliūdavo ir griūdavo. Visgi, kartais bekrentantis kartu nusinešdavo ir priešininką. Tuomet abu iškrisdavo ir laukdavo pabaigos. Kiti didele grupe bėgdavo ir taip stumdavo tą stipriausią, jog net apsauginė tvora iššokdavo, bet neišvirsdavo.

Beveik visas varžybas laimėjo lenkai. Bepigu, kai vedėjas nuolatos visus kalbino skanduoti “polska“. Jų komandoje buvo du juodais šarvais apsiginklavę dalyviai, kuriuos lyg ir nelabai kam pavyko parguldyti. Tik šeštadienio popiet jie jau nebedalyvavo. Tuomet pradėjo anglai jiems krėsti į kailį. Smagu buvo žiūrėt ir nesmagu klausyt kaip tik lenkus palaiko nors ir dalino visų šalių vėliavėles žiūrovams.Kad ir kokia įdomi būtų kova, deja, be traumų ji neišvengiama. Ne vieną kartą bėgo krūva medicinos darbuotojų. Keletą minučių šokinėdavo aplink ir po to išsivesdavo dalyvį šiaip ne taip pastovintį ant kojų. Pavojingas žaidimas.

20150501_143838_pow15

Pati Malborko pilis yra įspūdinga. Kažkur parašyta, kad didžiausia pasaulyje pagal užimamą plotą. Nemažai gynybinių sienų, bokštelių. Lyg kokia maža saugi gyvenvietė. Vien aplink pasivaikščioti prireiks šiek tiek laiko. Jei turite daugiau nei dvi dienas, nuvažiuokit apžiūrėti ir po to prie jūros.

Apie pow
Google+ URL - http://www.google.com/+powww

Komentarai uždrausti.