#SveikinaKaunas su Vilniaus gimtadieniu

Kartais atsiranda progos, kurioms negali pasakyti ne. Šįkart Kaunas sugalvojo pakviesti Vilniaus gyventojus švęsti Vilniaus gimtadienį Kaune. Pažadėjo nuvežti iš Vilniaus stoties iki Kauno ir atgal visus norinčius, mums tik reikia išsirinkti su kuo norime susitikti. Tereikėjo arba susirasti draugų, arba rinktis iš nepažįstamų ir užsiregistravus laukti išvykimo dienos, kada sužinosime į kurią vietą Kaune mums reikės vykti.

Papasakojau apie šią idėją keletui žmonių, bet susidomėjusių neatsirado. Nusprendžiau, jog neverta sėdėti namie ir reikia ieškoti naujų draugų. Pats registracijos procesas žinoma toks neypatingai geras, patvirtinimo dar reikėjo šiek tiek palaukti, kartais žmonės per kelias vietas užsiregistruodavo ir būdavo patvirtinami dvejose vietose. Stotyje jau atsiimant kvietimą teko girdėti kaip moteris klausia, o kur jai reikės eiti, nes lyg į dvi vietas užsiregistravo. Tai organizatorės sako, mes išrinkom jums vieną iš jų ir įteikė kortelę su vardu ir adresu kur jai reikės važiuoti.

20180127_210112

Penki Kautra autobusai dar laukia grįžtančių vilniečių, o vienas jau veža mus namo

Kauno savivaldybė pateikė tiek skaičiukų:

● Iš viso 333 vakarienės
● 539 kviečiantys kauniečiai
● 58 vakarienės su nepažįstamais ir 275 su draugais
● 1033 kviečiami vilniečiai

Vilniaus stotyje visus kvietė būti 13:30, o iš tikrųjų pajudėjome iš Vilniaus tik 14:30. Kadangi man pasirodė keista, jog tikrai išvyks 13:30, tai kaip visada pasiruošiu kelionei, pasiėmiau ir skaityklę, ir pakrovėją, ir vandens, tai sėdėjau ir skaičiau, o kai kurie vėliau atėję laukė ir net savo noru šalo lauke. Stotyje be bilieto pirmyn atgal gavom ir dovanų maišelį kviečiantiesiems, kuriame buvo prijuostė ir širdelės formos pyragas.

Kai jau ėjau link autobusų,  išgirdau praeinančių žmonių pokalbį, kad ech tie vilniečiai “nedavalgę“ ir važiuoja net į Kauną. Bet žiūrint į kvietimų skaičių, tai dauguma važiavo ne tik pavalgyti, bet ir susitikti su savo draugais 275, o pas nepažįstamus tik 58.

Įlipę į autobusą radome dovanų ir sau. Gavome po kepurę ir irgi širdelės formos pyragą. Išvykstant suskaičiavau 5 Užsakytus ir dar du laukiančius autobusus. Tai gal net septyni autobusai vežė? Atvykusius atnaujintoje Kauno stotyje pasitiko koncertu, o po jo vilniečiai turėjo patys susirasti kaip nuvykti į svečius. Aš tik įlipus ir nusipirkus spausdintą transporto bilietuką, troleibuse pamačiau kitą merginą, kuri turėjo atvykti irgi vakarienės. Kadangi važiavome kažkur šiek tiek kitur, tai pamaniau, kad ten ji ir pataikiau. Užtat išlipimo stotelės nepataikėm, nes pasirodo, jog ji Googlėj vienaip vadinasi, o reali stotelė kitaip pažymėta. Pasisekė, jog mūsų tikslas buvo per vidurį tarp pravažiuotos ir kitos stotelės, kurios ženklas išvis neturėjo jokio pavadinimo. Sakė, perduos mūsų komentarus. 🙂

20180127_193621

Kauniečiai mūsų laukė kaip ir žadėjo su Seduja tortu. Labai skaniu tortu, kuriuos pasirodo esame ragavęs ne vienas, nes juos parduoda ir visuose prekybos tinkluose, atveža ir į kitus miestus, o ne tik prekiauja Kaune. Įteikę dovanas, pabendravę ir pasidalinę gyvenimo istorijomis, devintą vakaro jau sėdėjome nemokamame autobuse į Vilnių su gabaliuku torto namo. Patinka man tokie gimtadieniai, ypač kai savo nepavyksta atšvęsti. Be to, ne kiekvieną dieną susipažinsi su tokiais žmonėmis.

20180128_121050

Dėkoju Kaunui ir Pauliui su Neringa, kad pakvietė nepažįstamus žmones į svečius.

Kas kitais metais? O gal Vilnius irgi ką nors įdomaus sugalvos? 😉

Apie pow
Google+ URL - http://www.google.com/+powww

3 Responses to #SveikinaKaunas su Vilniaus gimtadieniu

  1. Ele says:

    Aš Adventu parodoje kiurksojau. Irgi valgyt davė 🙂 Ir dar Nacionalinę viktoriną sprendžiau.