Taip, tikrai, pasivažinėjome šiukšliavežiu ir ne tik!

Rūšiavimo bazėje

Prieš kelias dienas Rokiškis paskelbė apie akciją-atrakciją pasivažinėjimą šiukšliavežiu, kurioje ir teko sudalyvauti. Tai buvo ne tik pasivažinėjimas, bet ir apsilankymas  VSA rūšiavimo bazėje, kur dar tiksliau perrūšiuoja mūsų visų surūšiuotas ir išmestas šiukšles į spalvotus konteinerius. Visa tai nebuvo taip baisu, kaip dauguma įsivaizduojate. Net gi atvirkščiai – viskas labai įdomu, nauja ir galima drąsiai sakyti jog nepakartojama 🙂

Kokie kalnai... ir niekas čia nesmirda

Pirmiausia atvažiavome į pilną popieriaus rūšiavimo bazę. Ten buvo ne tik laikraščiai, žurnalai, bet ir išmesti labai seni laikraščiai ar net neišpakuotos knygos… Čia mums parodė kas yra daroma su šiomis šiukšlėmis:

Atveža jau atrinktas šiukšles...

ir jas tiesiog išpila šalia... ir išvažiuoja... 🙂 🙂

iš tiesų, tai grįžta be konteinerio ir tuomet pastumia jas ant konvejerio, kuris kelia į viršų ir ten jas supresuoja ir išstumia...

...į lauką tokiu pavidalu

Gal šiek tiek matysis kaip jos labai lėtai juda link lauko:

Surūšiuotos ir supresuotos

Rūšiavimo procesas - atrenkamos tinkamos atliekos nuo veikiančio konvejerio ir metamos į tam tikrą mėlyną "konteinerį-skylę", o visi kiti tiesiog iškrenta pastato lauke. Vakar dirbo 4 žmonės, du pradžioje ir du pabaigoje.

Rūšiavimo bazėje mes sutikome ne tik labai malonius darbuotojus, bet ir pamatėme „linksmų automobilių“:

Ir laukiu aš tavęs Galbūt labiau, Galbūt labiau nei tu manęs lauki.

Beje, mes irgi šiek tiek parūšiavome ir parvežėme lauktuvių… 🙂 🙂 🙂

Išgėrę karštos arbatos, padiskutavę apie „fenomenus“ ir jau sutemus važiavome atgal į patį Vilniaus centrą. Ten pasitiko darbuotojai ir leido pasivažinėti šiukšliavežiu. Kad jūs žinotumėt kaip mus nustebino tai, kas buvo jos viduje!!! Ten ne tik sėdėjome labai aukštai ir matėme puikiai visą kelią, bet ir  viską, kas dedasi gale. O kaip? Ogi centre yra senojo Šilelio dydžio ekranas, kuris padeda manevruoti per siauras gatves ir matyt ką ten bendradarbiai daro su šiukšlinėm. Be to, ten dar yra ir kompiuteris!

Šiukšliavežyje

Na anksčiau tokio nebuvo, bet pasirodo šiais technologijų laikais jie yra net ir šiukšliavežyje ir ne šiaip sau – ten rodoma kur, kokiu atstumu ir kokie konteineriai patalpinti. Surinkęs atliekas vairuotojas pažymi, kad jau atlikta ir važiuoja toliau. Per tą vakarą turėjo aptarnauti lyg ir 77. Sakė ši sistema gera tuo, kad daug lengviau išspręsti problemas, kai negalima pasiekti konteinerio ir pan. O čia vaizdas pro mažąjį ekraną šiukšliavežyje:

Galime pamatyti, kas ten gale šiukšliavežio vyksta. Įrašo pabaigoje tai ne mano rankos taip dreba, o visas šiukšliavežis, kai bandoma iškratyti šiukšles 🙂

Atrakcijos dalyviai taip pat šiek tiek padėjo lauke esantiems darbuotojams, išbandė šiukšliavežio veikimo techniką įkraunant šiukšles. Va kaip tas konteineris kratosi:

Iškratom viską viską.

Sužinojau, kad konteineriai yra rakinami ir jie turi turėti raktus, kad išimti šiukšles. Ech, kaip keista… O mus vežiojo štai šiuo šiukšliavežiu:

Pasivažinėjame su šiuo šiukšliavežiu?

Čia galite rasti daugiau nuotraukų iš šios kelionės ir graužkite nagus, kad nedalyvavote.

Ačiū sutiktiems VSA darbuotojams!

P.S. Ar pas jus irgi kvadratai, o ne žmonių skaičius šiukšlina?! Pažiūrėkite savo paslaugų lapelius 😉 Ir dar: pradėkite rūšiuoti ir jūs savo šiukšles!!

Apie pow
Google+ URL - http://www.google.com/+powww

14 Responses to Taip, tikrai, pasivažinėjome šiukšliavežiu ir ne tik!

  1. Rokiškis says:

    Nu šakės, o aš vis dar bandau galvoj susidėlioti. Liuksusinis reportažas. Nuostabu 🙂

  2. Fantastiškas reportažas. Jaučiuosi, lyg pats būčiau dalyvavęs.

  3. rezisierius says:

    kartonų fabrike, tai nemirdėjo 😀

  4. Atgalinis pranešimas: Šiukšlių ornamentika. Paveiksliukai darbastalio fonui « Rokiškis

  5. bbzn says:

    įdomiai

  6. Atgalinis pranešimas: Šiukšlės ir mes. Kelionė su VSA « Rokiškis

  7. niekastoks says:

    O kam rusiuoti?! As wa ala naujame rajone gyvenu, ala perkunkiemis. Grazus nauji konteineriai: popierius, stiklas, plasTmase. Namuose viskas atskirai surusiuota, taip ir nesdavau po 4 pakuotes (+maistines ir kitos atliekos), kol nepamaciau, kad visas “surusiuotas“ atliekas suvercia i viena “fura“ ir isiveza. Dabar nesu tik viena dideli maisa:)

  8. Atgalinis pranešimas: Šiukšliavežiai irgi skaito tinklaraščius | VSA Vilnius

  9. tomonzo says:

    Gera reportažas aktualia tema.

  10. Atgalinis pranešimas: Gyventojai už išrūšiuotas atliekas nemoka | VSA

  11. Atgalinis pranešimas: Gyventojai už išrūšiuotas atliekas nemoka