Vyšnių pyragas

pyragas Vyšnių

Dar vienas nerealus pyragas. Kai kurie vadina tortu ir net juokauja, kad nesakau kažkokio slapto ingridiento, nes labai skanus ir nesakau/neprisimenu ką įdėjau. O viskas gi pagal receptų knygą.

Tešlai:

200 g margarino;

100 ml cukraus;

500 ml miltų;

kiaušinis;

šaukštelis vanilinio cukraus;

Įdaras:

~300 g. grietinės;

3 kiaušiniai;

150 ml cukraus;

šaukštelis vanilinio cukraus;

300 ml vyšnių (žalių, šaldytų, virtų, iš uogienės, kompoto, betkokių tik be kauliukų; arba išvis braškių);

migdolų pabarstyti;

Betkokį margariną sumaišome su cukrumi, kiaušiniu, miltais, vaniliniu. Sako, reikia kambario temperatūros, bet ar mes lauksim? Su rankom viską, su rankom maišom 😀 Jeigu pamiršite įdėti kiaušinį, tai nieko tokio – net dukart pamiršau ir sakė net skaniau, nes trapesnis 😀 Šitą tešlą dedam į torto ar šiaip kokią kepimo skardą ir padarome didelį krepšelį kremui. Na tokį, kad neišbėgtų kremas per šonus. Bet šonai turi liestis į skardą, nes kepant subliūkš ir išbėgs. Aišku, išbėgęs kremas skaniausias… 😀 Palaikom šaldytuve apie 20min.

Išplakame visus įdaro ingridientus ir įdedame vyšnias. Užpilame ant pašaldytos tešlos, apibarstome migdolais ir kepame apie 30-40 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Apie pow
Google+ URL - http://www.google.com/+powww

2 Responses to Vyšnių pyragas

  1. hm says:

    Visiškai nevykęs receptas. Įdaras liko liulanti neaiški masė… Įdomu, nuo ko sutirštėja įdaras pas tave?

    • pow says:

      nežinau, kepiau ne vieną kartą, labai skanus išeina, dėl tokios masės neteko – ilgiau pakepk 🙂

%d bloggers like this: